Header Ads

Son Haberler

Android’e gelecek iPhone özelliği için yeni gelişme!




 Google’ın bu yılın başında ortaya çıkan AirDrop rakibi, Android dosya paylaşımı uygulaması Nearby Sharing için yeni bir gelişme ortaya çıktı.
Uzun süredir Android platformunda paylaşım için kendine özel bir uygulama bulunmuyor. Apple tarafında ise yıllardır dosya paylaşımı için AirDrop kullanılıyor.

Google, AirDrop karşısına Nearby Sharing ile çıkacak


Nearby Share ismi ve uygulama içinden ilk bilgiler Ocak ayında ortaya çıkmıştı. Yeni ortaya çıkan bilgilere bakılırsa, Nearby geniş kapsamlı bir platform desteği sunmaya hazırlanıyor.
Google dosya paylaşımı uygulaması, AirDrop rakibi olarak pazarda iyi bir yer kazanmak için Android dışında da destekler sunacağa benziyor. Bu paylaşım uygulaması, Chrome çalıştırabilen her bilgisayarda çalışabilecek. Buna göre Windows, Linux ve macOS desteğinin de bu paylaşım uygulamasına gelmesi bekleniyor.
by sharing, dosya paylaşımı

Twitter üzerinde, Dinsan Francis adlı kullanıcının yaptığı paylaşıma göre, Chromebook üzerinde yer alan Chrome tarayıcı ayarlarında Nearby Sharing seçeneği görülebiliyor.
Chromebook için zaten bu paylaşım özelliğinin geleceği biliniyor. Ancak, bu paylaşım uygulamasının diğer platformlarda da kullanılması bekleniyor.
Android için hali hazırda kendine özel bir paylaşım uygulaması olmasa da SamsungHuawei gibi birçok Android üreticisi uzun süredir, kendi paylaşım uygulamalarını kullanıyor.

Nearby Sharing özellikleri

Nearby, ilk tahminlere göre Android 11 ile birlikte, Android dünyasına merhaba diyecek. XDA Developers tarafından aktarılan bilgilere bakılırsa uygulama, tıpkı AirDrop gibi gizlilik seçenekleriyle karşımıza çıkacak.
by sharing, dosya paylaşımı
Buna göre kimlerin size dosya transferi yapabileceği gibi seçenekler bulunacak. Şu an için OnePlus 7T Pro, Pixel 2 XL ve Pixel 4 üzerinde kullanılabildiği ortaya çıkmıştı. Yine uygulamanın sorunsuz bir şekilde Pixel cihazlar arasında kolayca veri transferi yaptığı da biliniyor.
Peki sizce Google, AirDrop rakibi Nearby Sharing ile dosya paylaşımı uygulamaları arasında öne çıkabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.