Header Ads

Son Haberler

Bu Yeni “Nano-Diamond” Pil 28.000 Yıla Kadar Dayanabiliyor!

 Çeşitli pil teknolojileri üzerinde çalışan birkaç araştırmacı ve bilim insanının çalışmalarıyla, EV’ler ve hatta akıllı telefonlar için oldukça uzun ömürlü piller gördük . Ancak bu piller ne kadar dayanırsa dayansın, bir şarjdan sonra belki günler hatta aylar içinde güçlerini kaybederler. Şimdi ise bir şirketin, yeni radyoaktif atık tüketen pillerinin binlerce yıl dayanabileceğini ve hatta tek bir şarjla dayanabileceğini belirten bazı cesur iddiaları var!



Yakın tarihli bir rapora göre, California merkezli pil üreticileri NDB, elektrik enerjisi üretmek için radyoaktif atıkları kullanabilen yeni bir pil türü geliştirdi. Üstelik şirket, bu pillerin 28.000 yıla kadar dayanabileceğini iddia ediyor.

NDB’nin yeni “nano-elmas pilleri”, elektrik enerjisi oluşturmak için kaynak olarak nükleer malzemeyi kullanan yeni bir pil türüdür. Şirkete göre, bu yeni piller, radyoaktif atık maddeleri nükleer santrallerden alıp otomobillere ve elektronik cihazlara güç sağlamak için elektrik enerjisine dönüştürebilen küçük jeneratörler olarak hizmet ediyor.

Nükleer Atık Tüketen Pil

Rapora göre, şirket, değişen karbon seviyelerine sahip farklı elmas türleri oluşturmak için artık radyoaktif grafit kullandı. İşlenmeden bırakıldığında oldukça zararlı olan bu atık malzemeyi alır ve arındırır.

Daha sonra elektrik üretebilen pilleri yapmak için katmanlı bir yapı geliştirirler ve NDB’ye göre, pilin yapısını değiştirebilir ve AA veya AAA gibi herhangi bir boyutta yapabilirler.

Şimdi, bu yeni pili kullanırken çevreye yayılan radyasyon seviyesini düşünüyorsanız, endişelenmeyin. Şirket, bu pillerin insan vücudunun doğal radyasyonundan daha az radyasyon yaydığını söylüyor. Bu nedenle nano elmas pillerin kullanılması oldukça güvenli gibi gözüküyor.

Bununla birlikte NDB, bu teknolojinin büyütülmesiyle, yaklaşık 90 yıl boyunca bir EV’ye güç verecek araba aküleri üretebileceğini iddia ediyor. Arabaların yanı sıra bu piller, kalp pilleri gibi tıbbi cihazlar için de oldukça faydalı olabilir.

Bu pillerin gerçekte ne zaman tüketici pazarına gireceğinden emin değiliz. Bununla birlikte, bu tür yeni gelişmeler, kesinlikle çevreyi kirletmemeye ve onu korumaya istekli olduğumuzu gösterdiği için takdirimizi kazanıyor.

Şirket, bu yeni piller ve arkasındaki teknoloji hakkında açıklayıcı bir video yayınladı. Hemen aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

Kaynak: Beebom

Kaynak: Barış Özcan Video Blog