Header Ads

Son Haberler

Chrome 90, HTTPS Protokol Güncellemesi ile Gelecek


 

Google Chrome 90 sürümü ile birlikte HTTPS protokolüne odaklanılacak.

Google Chrome için gelecek en son güncelleme, popüler web tarayıcısını eskisinden daha hızlı ve daha güvenli hale getirecek. Chrome 90, web sayfaları arasında daha hızlı gezinmek için HTTP yerine HTTPS protokolünü kullanacak.

HTTP, Köprü Metni Aktarım Protokolü anlamına gelirken HTTPS sonuna S eklenmesi ile Güvenli anlamını kazanıyor. Böylece kullanıcının tüm iletişimi ve bilgileri korunduğu için kullanıcıların internette güvenli bir şekilde gezinmesine yardımcı olunuyor. Chrome’un uzun zamandır HTTPS’yi benimsemeye çağırdığının da altını çizelim.

Google, Chromium Blog’daki bir gönderi ile herhangi bir protokol içermeyen tüm adres çubuğu girişlerinin otomatik olarak https:// protokolünü alacağını açıkça belirtti. Gönderide ayrıca, bir kullanıcının belirli bir web sitesini ilk kez ziyaret ettiğinde, Chrome’un HTTP yerine otomatik olarak HTTPS protokolünü seçeceği belirtiliyor. Daha güvenli ve özel olmasının yanı sıra HTTPS, tarayıcının HTTP’den HTTPS’ye gitmesine gerek kalmayacağından web sitesine daha hızlı bağlantı sağlayacak.

Chrome, bir web sitesinin HTTPS protokolünü desteklememesi durumunda HTTP’ye geri dönecek. Ayrıca Chrome, IP adresleri, tek etiketli alanlar ve ayrılmış ana bilgisayar adları için HTTP’ye bağlı kalacak. Değişikliklerin Chrome Masaüstü için Chrome 90 ve Android için Chrome’da uygulanacağı da bilgiler arasında. Bu değişiklik iOS için Chrome sürümünde ise daha sonra gerçekleştirilecek.