Header Ads

Son Haberler

Minecraft festivalinin yeni ismi ve tarihi duyuruldu



     Normal şartlar altında Eylül ayında yapılması planlanan ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle ne zaman yapılacağı belirsiz olan etkinlikle ilgili bilgiler geldi. Minecon adı altında gerçekleştirilen etkinlik, Minecraft Live adını alarak Ekim ayında hayranlarına merhaba diyecek.

    

Minecraft Festivali artık online yapılacak

Önceden MinecraftCon olarak başlasa da zamanla Minecon adını alan etkinlik, Minecraft Live adı altında canlı olarak yapılacak. 3 ekim tarihinde gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili geliştirici firma Mojang tarafından bir blog yazısı geldi. Stüdyonun yıl boyunca neler hakkında çalıştığıyla ilgili soruların yanıtlandığı yazıda, Minecraft DungeonsMinecraft Earth veya başka bir proje için gelecek güncellemelerle ilgili konular yanıtsız kaldı.

Minecraft festivali yeni ismi ve tarihiyle karşınızda

Öte yandan her sene gerçek dünyada yüz yüze yapılan etkinlik bu sene ilk kez sanal olarak gerçekleştirilecek. Virüs nedeniyle ertelenen festivalin eskisi gibi devam etmesinin ise en erken 2022 yılında mümkün olduğu belirtildi. Ayrıca geliştirici firma Mojang bundan sonra resmi topluluk etkinliklerine katılmayacağını duyurarak hayranlarını bir nebze olsun üzdü.

Firma YouTube üzerinden yayınladığı oyun içi görsellerin sinematize edilmiş haliyle de etkinliği tanıtan bir video yayınladı. Minecraft festivali ile ilgili söz konusu videoya buradan ulaşabilirsiniz.