Header Ads

Son Haberler

Google Chrome’un en büyük sorunu nihayet çözülüyor!



Yıllardır kullanıcıların “Google Chrome çok RAM kullanıyor!” söylemine karşılık kalıcı bir çözüm arayan Google, henüz bu çözümü tam olarak bulamadı. Windows 10 ve Google Chrome ikilisi bir iş birliği yapacak.

“Google Chrome çok RAM kullanıyor!” şikayetleri bitecek

Alınan bilgilere göre Google’da çalışan bir mühendis, aşırı RAM tüketimi konusunda kalıcı bir çözüm buldu. Windows 10 kullanıcıları için hazırlanacak olan bu çözüm projesi, Microsoft Edge tarayıcısı sayesinde hayata geçirilecek.
Bu mühendis Edge yazılımında kullanılan bir yazılım tekniğini Chrome taraycısına aktaracak. Böylece Chrome’un bilgisayarı gereğinden fazla yormasının önüne geçilecek ve kullanıcı deneyiminin kalitesi yükseltilecek.
Google Chrome çok RAM kullanıyor
Google’ın popüler internet tarayıcısı, ABD’li yazılım şirketinin “segment kümesi” isimli bir özelliğini kullanacak. Bu özelliğin Chrome’un RAM kullanımını yüzde 27 oranında azaltacağı belirtildi.
Mühendisler, bu çözümün özellikle çok çekirdekli ve çekirdekleri kaliteli olan bilgisayar sistemlerinde işe yarayacağını düşünüyor. Google, bu proje için Windows 10 adına hazırlanan geliştirici kitini kullanacak.
Google Chrome çok RAM yiyor
Bu çözüm ne yazık ki Windows 10 tabanlı bilgisayar kullanmayan kullanıcıları kapsamıyor. Bu bağlamda her kullanıcı bu çözümden yararlanamayacak. Söz konusu olan projenin ne zaman hayata geçirileceği henüz belli değil.
Siz de “Google Chrome çok RAM yiyor!” diyenlerden biriyseniz ve Windows 10 kullanıyorsanız yakın bir zamanda sizi mutlu edecek olan bu haberi alabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde daha fazla detay ile karşılaşabiliriz.
Kaynak: https://shiftdelete.net/google-chrome-cok-ram-kullaniyor-sikayetlerine-son?fbclid=IwAR2x_wGualcj8bvKdspRI0z4GGE0g7ev9L3-6Jhn9Od0THdyMexI-OucgG0