Header Ads

Son Haberler

Galaxy S9 One UI 2.1 Güncellemesi Yayınlandı




Kullanıcılar tarafından merakla beklenen Galaxy S9 One UI 2.1 güncellemesi kademeli olarak dağıtılmaya başlandı.


Son zamanlarda sık sık sızıntı haberlerine konu olan Galaxy S9 One UI 2.1 güncellemesi sonunda kademeli olarak yayınlanmaya başlandı. G96FXXU9ETF5 sürüm numarasına sahip olan güncellemenin ise ilk olarak Güney Kore ve Almanya‘daki Galaxy S9 kullanıcıları için yayınlandığını görmekteyiz.
Bugünden itibaren indirmeye sunulan güncellemenin ise şimdilik Türkiye’ye ne zaman geleceği bilinmiyor. Fakat söz konusu güncellemenin Haziran ayı içerisinde diğer ülkelerde yayınlanacağını göz önünde bulunduracak olursak, bahsi geçen en geç güncellemenin Temmuz ayı içerisinde ülkemizde de yayınlanacağını tahmin etmekteyiz. Peki, Galaxy S9’un son büyük güncellemesi ile kullanıcılara ne gibi yenilikler sunuluyor? Gelin One UI 2.1 ile gelen yeniliklere yakından göz atalım.
Galaxy S9 One UI 2.1 güncellemesi

One UI 2.1 Güncellemesi Ne Gibi Yenilikler Getiriyor?

Bugünden itibaren kademeli olarak yayınlanmaya başlanan ve toplamda 896.15MB boyutunda olan One UI 2.1 güncellemesi ile birçok yenilik kullanıcılara sunuluyor. Bu yeniliklerin en dikkat çekenleri ise kamera kısmında bizleri karşılıyor.
Bu doğrultuda Single Take modunu kullanıcılara sunacak olan Samsung, bahsi geçen özellik sayesinde tek bir tuşa basarak birden fazla fotoğraf ile video çekmemize ve GIF’ler oluşturmamıza olanak sağlayacak. Bunun dışında Geliştirilmiş Gece Modu özelliğiyle de düşük ışıklı ortamlarda daha kaliteli fotoğraflar ve videolar çekilmesine imkan tanınacak. Yine aynı şekilde Night Hyperlapse özelliğini de Note 9 ve S9 modellerine getirecek olan Samsung, bu kısımda ise kullanıcıların çok daha düşük ışıkta en iyi fotoğrafları ve videoları çekebilmesine olanacak sağlayacak.
Kamera kısmında birçok yeni özelliği kullanıcılara sunacak olan şirketin Profesyonel Video seçeneğini de bahsi geçen modellere eklemesi bekleniyor. Bu özellik sayesinde de kullanıcılar ISO, deklanşör hızı ve pozlama seviyesi gibi ayarlara tek bir menüden erişebilecekler.
Bunun haricinde Galaxy S9 serisi için yayınlanan olan güncellemede Bixby Routines işlevi yer almayacak. Bildiğiniz gibi bu özellik ile beraber belirli koşullar gerçekleştiğinde, daha önceden atanan eylemler otomatik olarak gerçekleştirilebilecekti. Ancak söz konusu bu özelliğin Galaxy S9 ve Note 9 modellerinde yer almayacağı bizzat Samsung’un geliştirici takımı tarafından açıklanmıştı.