Header Ads

Son Haberler

Sony, Sürpriz Bir Üst Seviye Telefon Üzerinde Çalışıyor!


   


Sony, Sürpriz Bir Üst Seviye Telefon Üzerinde Çalışıyor!

Akıllı telefon sektöründe artık büyük satış rakamlarına ulaşamayan Sony, yine de nitelikli cihazlar üreterek yoluna devam ediyor. Japon marka, Şubat ayında duyurduğu kamera odaklı Xperia 1 Mark II modeli ile üst seviye telefon pazarında yer almayı sürdürmüştü. Sony’nin üzerinde çalıştığı yeni bir amiral gemisi akıllı telefon modeli daha Geekbench üzerinde ortaya çıktı!

Sony’nin Gizemli Telefonu Kafaları Karıştırdı!

7Y6DU1I kod adıyla Geekbench’te listelenen telefon, Sony’nin yeni amiral gemisi cihazının bazı özelliklerini gözler önüne seriyor. Qualcomm Snapdragon 865 işlemciye sahip olan cihazda 8 GB RAM bulunuyor. Ayrıca test edilen telefonun Android 10 işletim sistemine sahip olduğu da görülüyor.
sony 7Y6DU1I
 Tek çekirdekte 908 puan alan gizemli telefon, çoklu çekirdekte ise 3.322 puana ulaşmış. Bu sonuçlar, Sony’nin yeni telefonunun iddialı bir amiral gemisi telefon olduğunu kanıtlar nitelikte. Ancak Japon şirket, yeni mobil stratejisi gereği yılda 1 adet üst seviye cihaz duyurma kararı almıştı. Geçtiğimiz aylarda Sony Xperia 1 Mark II modeli tanıtıldığı için bu seriye ait yeni bir cihaz olma ihtimali de ortadan kalkıyor.
Bazı iddialara göre Geekbench’te ortaya çıkan yeni telefon, markanın uzun süredir ortada olmayan Compact serisine ait olabilir. 2018 yılında duyurulan Xperia XZ2 Compact modelinden sonra marka herhangi bir küçük ekranlı amiral gemisi telefon tanıtmamıştı. Günümüzde akıllı telefon boyutlarının oldukça büyümesi, Xperia 1 Compact modeline ilişkin bir öngörü doğurmuş olabilir. Yine de herhangi bir kesinliği bulunmayan iddiaya karşı gizemli cihazın adını öğrenmemiz için bir süre daha beklememiz gerekecek.